Nuo gruodžio 9 d. iki 13 d. mūsų centre lankėsi italų virtuvės šefai: Cesare di Nauta, Giovanni di Trani ir Giuseppe D‘Erriko. Buvo vykdomos Erasmus+ programos projekto veiklos su mūsų svečiais, itališkos virtuvės profesionalais. Taip pat vedamos profesinio veiklinimo pamokos virėjų specialybės, Zigmo Žemaičio ir Karaliaus Mindaugo gimnazijų mokiniams. Mūsų svečiai dalinosi savo itališkos virtuvės profesinėmis paslaptimis. Nuo seno itališka virtuvė yra populiari visame pasaulyje, ji įvairi ir skirtinga pačioje Italijoje.
Profesinio veiklinimo pamokų metu mokiniai turėjo galimybę ne tik stebėti kulinarinių bei konditerinių patiekalų paruošimą, gamybą, papuošimą, bet ir lavinti praktinius įgūdžius: gaminti šaltus užkandžius, patiekalus iš jūros gėrybių, mėsos, makaronus, rizotas, pyragėlius su įdaru, ir Tiramisu – itališką desertą. Visi pagaminti patiekalai buvo ragaujami, vertinami ir apibendrinami jų technologiniai procesai.
Veiklų metu mokiniai ne tik tobulino profesines kompetencijas, bet ir bendravimo įgūdžius anglų kalba. Pasibaigus veiklų maratonui, centro direktorė Milda Gustienė-Vilniškė padėkojo svečiams už pasidalijimą profesionalia patirtimi su mūsų mokyklos, Zigmo Žemaičio ir Karaliaus Mindaugo gimnazijų mokiniais ir įteikė sertifikatus. Profesinio mokymo skyriaus vedėja Ilona Dicevičienė taip pat padėkojo abiejų gimnazijų mokiniams bei jų mokytojams už dalyvavimą veiklose ir įteikė sertifikatus.
Pasibaigus Erasmus+ programos projekto su kviestiniais ekspertais iš Italijos veikloms, dėkojame Karinei ir Mindaugui Lučkoms už bendradarbiavimą, vykdant bendrus projektus.
Tokios bendros veiklos yra naudingos ir prasmingos, nes mokiniams ir mokytojams atsiranda daugiau galimybių pasidalinti įžvalgomis atskirose grupelėse ir įsiverinti pasiektus rezultatus.
Danutė Ankėnienė, karjeros specialistė